Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Boros László: Reményből élünk. A keresztény ember jövője

A könyv kísérlet arra, hogy az emberi egzisztenciát reményként határozza meg, Istennel kapcsolatos kérdésünket pedig az emberi jövővárás szempontjából tegye fel. Szükség van arra, hogy a keresztény embert érdekelje mindaz, ami nincs lezárva, ami nyitott, ami még elintézetlen és ami még hátra van. A remény nem egyszerűen „valami” a keresztény életében, hanem az, ami önmegvalósulását lehetővé teszi. „A reménység Istene” — ez keresztény mivoltunk megértésének lelke. A keresztény igehirdetés is, maga az Egyház, sőt a keresztény lét s ezzel együtt e titokkal kapcsolatos mindennemű megfontolás is a jövőbe és a reményre irányul. A remény tehát egész keresztény életünknek, gondolkodásunknak és imádságunknak célja és iránya. A kereszténység lényegét talán így lehetne tömören megfogalmazni: a kereszténység az a vallás, amelyben Isten az emberi reményt nemcsak maradéktalanul jóváhagyja, hanem annyira túlszárnyalja, hogy az emberi szív legmerészebb vágyai és legféktelenebb álmai is csak kishitűségnek tűnnek mellette. A könyv elmélkedései – melyek rádióelőadásainak gyűjteménye –, ebben a keresztény reménységgel telt szellemben szeretnék életünknek örömteli és jövőtigérő jelenségeit megfontolás tárgyává tenni.

Ez a könyv második kiadása. Az első – és ezzel a másodikkal azonos kiadás – a Szolgálat című folyóirat harmadik számaként jelent meg 1969-ben (lásd annak a címoldalát alább).

A könyv elmélkedései:

Jövőbenézés
Az élet eredete és célja
Van-e lelkünk?
A halál mint végső állásfoglalás
Mikor van a feltámadás?

A keresztények reménysége
Reményben való gondolkodás
A remény próbaköve
Reménységben szenvedni
A remény jövője

A jövő ígéretének jelei

Teremtés és fejlődés
Technika

Egy más kiadás biritólapja

A könyv meta információi
| Megjelenés éve: 1971 | Oldalszám: 82, [1] | Méret: 21x15 cm | Kötés: puha | Kiadó: Prugg Verlag | Nyelv: magyar | Fájl méret: 7 MB |