Menü
Kattintson a borítólap képére az olvasáshoz!
boritolap kep

Ferdinand Ritzel: Pio atya – 1976

1968. szept. 23-án költözött el Pio atya az élők sorából. Ő volt az első stigmatizált áldozópap. 50 évig viselte a szent sebeket testén láthatóan. Amint a középkorban szerzetalapító szent Atyja, Assziszi Szent Ferenc, Krisztus másaként jelent meg, úgy hirdette a megfeszített Krisztust korunknak Pio atya is.
Szent Péterhez hasonlóan ő is emberhalászatra kapott meghívást. Sok, és feltűnően „nagy hal” került hálójába. Pio atya rendkívüli képességgel megáldott gyóntató és lelkiatya volt. Korunk egyrészt csodaváró, igényli a csodát, hogy az emberiség gyenge hitét megszilárdítsa, másrészt értelmiségi rétege arra törekszik, hogy még a csoda lehetőségét is tagadja. Pio atya naponta új probléma elé állította az embereket. Sok rendkívüli jel és csoda történt vele kapcsolatban. Felvilágosult és vérszegényhitű korunk elutasítja a kérő ima erejét és Isten mindenhatóságát.
Urunk földi életének legmagasztosabb pillanatában rendelte a szeretet szentségét, mint önzetlen önfeláldozásának, kereszthalálának előrevételezését. Pio atyánál, mint a megfeszített Krisztus élő képmásánál sem volt másképp. A szentmiseáldozat volt napi tevékenységének középpontja. Minden szentmisében titokzatosan átélte Urunk szenvedését és halálát. Amint Krisztus életáldozatának bemutatásánál egy a pap és az áldozat, ugyanúgy Pio atya életének és tevékenységének legfőbb indítéka, hogy Krisztussal pappá és áldozattá váljék sokakért: minden emberért.

A könyv tartalma:
I. Élete és működése
A gyermek
A szerzetes növendék
A fiatal pap
A látható sebek
A sebek természete, orvosi vizsgálatok
A Kegyelem Anyjának temploma
Pio atya szentmiséje
A gyóntatószék foglya
Őszinte megtérések
Láncreakció
Csodás gyógyulások
Egy időben két helyen
Kórházalapítás
Pio atya lelki gyermekei
Szent életű nővér kijelentése Pio atyáról
Pio atya ellenségei
Boldog hazatérés
Pio atya ezután is közbenjárónk

II. Részletek lelkihagyatékából
Négy levele lelkiatyjának
Elmélkedés nagycsütörtök éjszakáján

III. Függelék
Tekintélyes személyek Pio atyáról
Boldoggáavatásának ügye
Pio atya tisztelete
Kilenced Jézus Szívéhez
Ima Pio atya megdicsőüléséért
Ima papi és lelki hivatásokért
Ének Pio Atyáról


A könyv meta információi
| Megjelenés éve: 1976 | Oldalszám: 98, [2, 12 képmelléklet] | Méret: 17x12 cm | Kötés: puha | Kiadó: Prugg Verlag | Nyelv: magyar | Fájl méret: 14 MB |